babakendő

Hány muszlin kendőre van szüksége a kisbabánknak?

Hány muszlin kendőre van szüksége a kisbabánknak?

Amikor az első kisbabámat vártam, értetlenül álltam a kérdés előtt: Akkor mégis hány textil pelenka kell? Mégis mire fogok ennyit használni?

A muszlin babakendők, másnéven tetra pelenka, vagy textil pelenka látszólag egyszerű textíliák, valójában sokoldalú és elengedhetetlen kiegészítők egy kisbaba életében, főleg az első időszakban. Ma felfedezzük, miért van szükség rájuk, és hány muszlin babakendő lehet ideális a kisbabánk gondozásához.

Mire számítsunk?

Ahhoz, hogy meg tudjuk határozni a szükséges textilpelenkák számát, fontos figyelembe venni a gyakran előforduló helyzeteket, amikor ezek a praktikus textíliák szükségessé válhatnak.

Hány féle esetben jöhet jól egy muszlin kendő?

  1. fürdetés
  2. etetés
  3. büfiztetés
  4. pelenka csere
  5. takarózás
  6. pólyázás
  7. árnyékolás
  8. hűsítés
  9. alvásnál a kiságyban
  10. védőnőnél, orvosnál
  11. vendégségben a földre, kanapéra terítve

A fürdetéstől az etetésen át a pelenkacseréig - a muszlin babakendők sokféle módon segíthetnek a mindennapi teendők könnyebbé tételében.

Nálunk átlagosan a sokat bukó babámnál napi 8-10 textil pelusra volt szükség és kb. kétnaponta mostam őket.

Ez azt jelenti, hogy körülbelül a fele készlet textil pelenka folyton mosásban van, vagy szárad és kell még mellé tartalékba legalább 3-4 darab.

Saját tapasztalatból, kezdő babakendő készletnek én első körben 18-20 darabot ajánlok, legyen szó sima fehérről vagy akár mintásról.

Minden baba és anyuka más, más-más szokásokkal. Ki kell tapasztalni, hogy az anyuka szívesen nyúl-e a textil pelenkához a mindennapi teendőknél a baba körül, a baba mennyit bukik, stb és ezek alapján növelni a készletet, ha szükséges.

Sok anyukával beszélgettem már erről a témáról és habár voltak, akiknek már pár darab is elég volt (sőt olyan is, aki egyáltalán nem használt textil pelusokat), de a többség még jóval több, akár 30-40 db-os készletekről is beszámolt.

 

Mutatok pár véleményt anyukáktól:

"Textilpelusból sosem volt elég, volt vagy 25 db már ennek a korszaknak a végére, ebből 2-3 db egész nagy volt, nyári takarónak tökéletes volt, meg később sok minden másnak."

"Nekünk max 10 volt és abból 3-4-et használtunk, de Lili nem volt bukós baba."

"Ikerpárosomnál 100 db volt betárazva. Ebből volt bőven tartalékba... Pont azért táraztam be, mert nem tudta senki sem, hogy mikor üt be egy 24-ből 24-es talpra anya, ringass és ringass.. s ha összejött egy nagy adag, akkor lehetett főzni, mosni, vasalni."

"Ca. 20 db és nagyon jó volt, hogy nem csak sima fehér hanem mintás is. Így meg lehet jegyezni, hogy melyiket bukáshoz, melyiket terítettem le, amire feküdt stb..."

"Nálunk 20 db volt összesen és mindig azt éreztem csak mosom és vasalom, és soha nincs tiszta. :'D Vélhetően kevés volt. :D "

"Szerintem nagyon baba függő, amelyik kicsit többet bukik, ott több kell, nekünk kb 20-25 db kellett hogy ne mossak állandóan."

"Kezdem rosszul érezni magam, hogy nekünk csak 5 db volt/van. És azt is totál feleslegesnek érzem a mai napig, hogy csak azért szereztem be mert a kórházi listán volt. Talán az elején egyet használtam a kádba."

"25-30 db tuti van. Rettentő bukós baba az elejétől, és igen, kell ennyi, mert nem tudok mindennap babaruhát mosni..."

Következő bejegyzés

Melyik takarót válasszam?

Írj hozzászólást

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.

Video