Melyik takarót válasszam?

Melyik takarót válasszam?

Mégis, melyik babatakarót válasszam?

Sokszor jeleztétek már és kértetek segítséget tőlünk, mind a vásárokon, mind üzenetben, hogy a különböző méretű és összetételű takarókból nehezen tudtok választani. Hiszen van egyrétegű muszlin, polár, dupla polár, bélelt pamut, kis takaró nagy takaró, párna és akkor még a nyáron érkező kollekcióról nem is beszéltem.

A takarók közötti választásban szeretnék ma segíteni neked.

A cikkben a következő szempontok szerint fogjuk megvizsgálni a takarókat.

(Azt vedd figyelembe, hogy én nagyon fázós vagyok, így lehet, hogy amit én gondolok, hogy jó a gyerekemnek, a tiédnek talán sok lesz.)

  1. Takarók gyártása, így készülnek
  2. Anyaghasználat és súly
  3. Hőmérséklet
  4. Méret
  5. Összehasonlítás
  6. Nézd meg élőben vásárlás előtt

Így készülnek a Milyen Kedves takarók

A takarók mintáihoz először egy A/4-es papíron vízfestékkel festem meg a különböző elemeket, majd a festmények befotózása után digitalizálom őket és elkészítem az terülő mintákat.

Innen a dizájn egyenesen a textil gyártóhoz kerül, ahol megnyomják az általunk kiválasztott anyagokat, amiket aztán a varrónőink dolgoznak fel nagy alapossággal.

Ez egy hosszabb folyamat, ami heteken, sőt hónapokon keresztül is eltart, főleg, ha új termékbevezetésről beszélünk.

Már majdnem kész!

Miután elhoztuk a varrónőktől a takarókat, már csak a csomagolást és készletezést kell megcsinálni és már el is foglalják helyüket a raktárban, hogy csak le kelljen emelni és csomagolni, amikor beérkezik egy rendelés.

Így akár már másnap kiszállításra kerülnek.

Anyaghasználat és súly

  • Egyrétegű muszlin takaróink 100% organikus és Öko-tex minősítésű pamutból készülnek. A mi muszlinunk, egy rendkívül puha és a megszokottnál vastagabb 100% pamut anyag, duplagézként is hallhattál már róla.
    Vastagságának köszönhetően kiemelkedik a szokásos muszlin vagy tetra pelenka anyagok közül, azoknál jóval puhább, ezért is szeretik annyira az anyukák. Ezek rendkívül könnyű nyári takarók.
  • Kétrétegű muszlin takaróink két duplagéz réteg kombinációjával készültek. Mintás oldaluk 100% organikus és Öko-tex minősítésű pamut, hátoldaluk szintén 100% pamut. Könnyű, puha takarók.
  • A egyrétegű polár takaróink 100% újrahasznosított poliészterből készülnek.
    A puha és meleg polár anyag kellemes érintést nyújt kisbabádnak. Ez egy nagyon könnyű, jó légáteresztő anyag és nagyon jól tartja a meleget már az egyrétegű verzió is.
  • A kétrétegű, dupla polár takarók jóval melegebbek mint az egyrétegű társaik. Egyik oldaluk az egyrétegű polárokhoz használt újrahasznosított poliészter, másik oldalukra pedig puha selymes minky anyag került, ami szintén poliészter. Ezek a takarók a két polár anyag párosítása miatt jóval nehezebb takarók.
  • A tripla, bélelt takaróink felső, mintás oldala 100% pamut, hátoldaluk 100% minky (poliészter), középen pedig egy könnyű de meleg vatelin réteggel lettek kombinálva. Meglepően könnyű és légies takarók.

Hőmérséklet

  • Egyrétegű muszlin takaróinkat meleg nyári napokra ajánljuk, kánikulában ajánlott használni, ha a meleg esték ellenére azért szeretnéd gyermekedet egy kis vékony puha takaróval betakarni. Ajánlott hőmérséklet 25-30
  • Kétrétegű muszlin takaróinkat főleg késő tavaszi, nyári takarónak ajánljuk.  Ajánlott hőmérséklet 23-28℃
  • Egyrétegű polár takaróinkat tavasztól kora őszig terjedő átmeneti időszakra ajánljuk. Ajánlott hőmérséklet 20-24℃
  • A dupla polár babatakarók igazán meleg téli takarók, használatukat késő ősztől egészen tavaszig ajánljuk. Az átmeneti szezonokban is inkább a fázósabbaknak vagy az olyan lakásokban, ahol az alvási hőmérséklet 17-19℃ között van.
  • A háromrétegű, bélelt pamut takaróinkat beltéri meleg takaróknak ajánljuk, amihez akár mintában passzoló párnát is tudsz választani. Ezeket a takarókat kifejezetten bentre ajánljuk használni egészen ősztől tavaszig hasznos hálószoba kiegészítők. A takarók rendkívül könnyűek, de tényleg melegek. Ajánlott hőmérséklet 18-21℃

Méret

A takarókat két méret közül tudod kiválasztani, attól függően, hogy mennyi idős a gyermeked.

Baba/kicsi méret:  75 x 100 cm-es takarókat 0-2 év között ajánljuk. Ez még az a méret, ami a kisbabádat nem zavarja a súlya vagy a terjedelme miatt.

Nagy/gyerek méret: 100 x 150 cm-es takarókat 2-6 év között válaszd. A 6 év csak iránymutatás, a délutáni alvásoknál én egy gyerek takaróba szoktam bújni és ez nekem még kényelmes méret.

Az egyrétegű muszlin takarók mérete egységesen 135 x 90 cm.

Kétrétegű muszlin takarók 130 x 85 cm.

Összehasonlítás

Egyrétegű polár Dupla polár Bélelt pamut Egyrétegű muszlin Kétrétegű muszlin
Méret - baba / gyerek 75x100cm / 100x150cm 75x100cm / 100x150cm 75x100cm / 100x150cm 90 x 135 cm 85 x 130 cm
Súly 0.2kg / 0.48kg 0.44kg / 0.82kg 0.35kg / 0.7kg 0.25kg 0,4 kg
Ajánlott hőmérséklet 20-24℃ 17-19℃ 18-21℃ 25-30 23-28
Anyaghasználat 100% újrahasznosított poliészter újrahasznosított poliészter és poliészter GOTS minősítésű pamut felsőrész, poliészter alsórész, vatelin töltet 100% organikus, öko-tex minősítésű pamut pamut és organikus, öko-tex minősítésű pamut
Felhasználás beltéri és kültéri egyaránt beltéri és kültéri egyaránt beltéri beltéri és kültéri beltéri és kültéri

 

Nézd meg élőben!

Noha jelenleg a webshop a fő értékesítési csatornánk, igyekszünk vásárokba, piacokra is járni a márkával, mind a fővárosban, mind vidéken, ezzel is lehetőséget nyújtva a személyes találkozásokra, az anyagok megtapintására.

Szinte mindig megtalálsz minket a budapesti Pici Piacokon, ami egy dizájner baba-mama-gyerek vásár. A következő vásár időpontokról általában Instagramon kommunikálunk.

A vásárok mellett országszerte néhány üzletben is találkozhatsz már a termékeinkkel, ahol lehetőséged nyílik megtapogatni az anyagokat, összehasonlítani a takarókat.

Szombathely - Ökosan zero waste bolt
Nyíregyháza - Ella & Dan Bababolt
Miskolc - Ivy for Kids Bababolt
Budapest - Kicsi Kincs Bababolt

Következő bejegyzés

Hány muszlin kendőre van szüksége a kisbabánknak?
Gyerekkor a természetben

Írj hozzászólást

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.